Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom5
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
U17
Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom5

AFC Eskilstuna U17 har kvalificerat sig till första kvalrundan till Allsvenskan

Foto: AFC Foto

Goda nyheter kommer från AFC:s akademi där U17 laget har vunnit sin serie P17 regional division 1, region 4. Det betyder att AFC Eskilstuna U17 nu ska kvala till U17 Allsvenskan. Laget har endast släppt in 17 mål på 15 matcher vilket är ganska ovanligt i en serie med unga spelare. 64 mål har laget gjort under säsongen.

Tränarna som jobbar med killarna dagligen heter Robert Graa-Holegård, Pehr Persson och Andreas Lif. Dem berättar att laget har talangfulla, tekniska spelare som jobbar hårt. Vad som ligger bakom framgången är en kombination av flera positiva saker runtom laget, det är tränarna överens om.

Tränarna berättar att spelarna är väldigt jämna och haft en bra nivå trots deras unga ålder. Flera av spelarna är yngre än 17 år. En av nycklarna till framgång är att spelarna är ambitiösa och suger åt sig informationen som kommer från ledarna. Dem vill jämnt göra saker bättre. På plan är dem väldigt jämna, så att när vissa inte är med i matchtruppen, så finns det spelare som gör jobbet minst lika bra.

Robert Graa-Holegård berättar att den svåraste motståndaren är vår träning och att en sådan miljö skapar vinnare. Många av spelarna har spelat med varandra sedan ung ålder. Gruppen har allmänt bra teknik i sig och det har endast behövts justeras minimalt för att få en snabb och teknisk fotboll på plan.

Tränarna ser också att spelarna inte bara tränar på deras planerade träningspass utan kör hårt på gymmet och på egen hand på fritiden. När man tittar på spelarnas kroppsbyggnad så kan man se att det handlar om unga atleter. Det visar på vilja och ambition att lyckas. Vi får oftast säga till dem att ta det lugnt, säger tränarna med ett litet skratt.

En annan faktor är att flera av killarna har fått träna och spela U21 med A-laget. Det har visat sig vara gott för självförtroendet och gett en mognadsutveckling.

Nu väntar alltså kval till Allsvenskan och tränarna ger en nedtonad bild om hur det kommer att gå. Pehr Persson säger att laget har en 50/50 chans att gå vidare. Vi möter bra lag men vi är absolut inte underlägsna. AFC Eskilstuna U17 möter Nacka i första kvalomgången som är två matcher. Den första spelas i slutet av oktober. Tränarna är överens om att det råder en god arbetsmiljö och ett gott samarbete dem emellan.

AFC Eskilstunas organisation gratulerar till segern!

Skribent:Gino Torlo
Dela artikeln

Kommentarer

Det finns inga kommentarer till den här artikeln ännu. ⁨Om du är klubbmedlem, logga in för att lämna en kommentar.⁩