AFC Eskilstuna
Lagen
Futsal2

Förlust mot Öster med 3-2 - Matchrapport

Det blev tyvärr en förlust mot ett tufft motstånd igår på Visma Arena i Växjö. AFC började matchen bra och hade det mesta utav trycket men i den tionde minuten åkte man på ett baklängesmål när Vladimir Rodic fick en väl avvägd pass och tog emot den snyggt. Skottet var perfekt genom Marques ben vilket gjorde det svårt för Nick Wolters att se.

Efter målet sattes AFCs nykomponerade backlinjen på press och AFCs anfallsspel kom av sig helt. I den tjugoåttonde minuten fick Öster en straff när Felix Michel tittade på bollen och sprang in i en Österanfallare. Domaren blåste straff men det är många som håller med om att den var rätt "soft" Något som Felix även påpekade i halvtidsintervjun. Det är dock domaren som dömer och man får helt enkelt acceptera hans beslut.

Första halvleken blåstes av och känslan var ändå att det kunde gå vägen. En hårtork från Jawad Al Jebouri i halvtid och en tidig reducering och det är match igen. Vi har alla matchen mot Västerås i färskt minne!

AFC började andra halvleken bättre, man började få ett mer etablerat spel i anfallszon även om de riktigt heta chanserna uteblev. Ett trippelbyte efter en timmas spel och Maarouf, Shamoun och Coffey bytte av Götesson, Hudu och York. Sju minuter senare kom också reduceringen. Likt matchen mot Västerås SK så var det kapten Mammar som rusade fram på vänstersidan och avlossade ett kanonskott från trettio meter som målvakten inte kunde hålla. 2-1 och det är match igen. Öster ville dock annorlunda och kunde öka på ledningen knappt en minut efter reduceringen. De utnyttjade ett oorganiserat försvar efter AFC-målet och kunde nicklobba över Nick Wolters i målet. Nick Wolters försökte skopa ut bollen men den dömdes inne. 3-1 och luften gick ut något.

AFC jobbade sig dock in i matchen igen. Sabah bytte av Ryan Williams som hade sprungit sig trött. AFC fick en straff efter en hands i målområdet. En straff som Amar Muhsin förvaltade på ett bra sätt. Målvakten hade en hel hand på bollen men den var för hård för honom att stöta ut. 3-2 med fem minuter kvar av ordinarie tid.

Direkt efter målet fick vi även se något ovanligt. Anton Ekeroth som hade huserat på den ovana positionen högerback under matchen byttes ut och assisterande tränaren Robert Åstedt byttes in. Det var Roberts första minuter i årets Superettan. AFC etablerade ett enormt tryck under dom sista minuterna och hade en boll på mållinjen som deras målvakt till slut fick kontroll över strax framför inrusande AFC-fötter. Väldigt nära en kvittering!

Tyvärr blev Coffey utvisad på övertid och AFC kom inte närmre kvitteringen.

Det blev en förlust i matchen men om vi tittar tillbaka på den första hälften av säsongen som nu är över så kan vi konstatera ett antal saker: