AFC Eskilstuna
A-laget
Futsal2

Hattrick av Ahl Holmström gav seger

AFC Eskilstuna och Trelleborgs FF stod inför en viktig match i den 8:e omgången. Tre poäng var oerhört viktiga efter AFC:s förlust i Borås och Trelleborgs förlust hemma mot VSK.

AFC Eskilstuna tog ut följande elva: Törnqvist - Mammar, Wikström, Tihi - Rafael, Touré, Lushaku, Manns (K) - Linnér, Coffey, Ahl Holmström.

På bänken: Wicks, Alsanati, Baze, Fors, Takahashi, Götesson, Omeje.

Trelleborgs FF startade med: Nilsson - Tideman, Jönsson, Liverstam (K), Björkén - Dhaini, Brkic - Petrovic, Kozica, Blomberg - Offia.

Bänken: Thiesson-Kristensen, Safiu, Johansson, Söderqvist, Tillberg, Karlsson, Håkansson.

Fantastiskt fotbollsväder på Tunavallen och huvuddomare Dufva-Johansson blåste igång matchen klockan 15:00. AFC kontrollerade bollinnehavet och spelade framåt med fint passningsspel första 5 minuterna. Det roliga tog snabbt slut när Petar Petrovic tog sig fri på vänsterkanten och spelade fram till Dzenis Kozica som styrde in bollen i mål. 0 -1 efter sex spelade minuter. AFC Eskilstuna fortsatte med sitt presspel och det gav utdelning i minut 13. Karim Mammar sköt ett fint inlägg fram till Coffey och Ahl Holmström. Bollen landar på Ahl Holmströms fot och han blir tvungen att vända på sig för att kontrollera den. I den vevan klackar han in bollen bakom Nilsson. 1 - 1! Kozica hann med ett avslut utanför mål och AFC fortsatte med tryck från kanterna. Det dröjde sju minuter innan Ahl Holmström slog till igen. Denna gång fick York Rafael bollen efter en retur av Liverstam som Mammar sköt in, dribblade helt bort en motståndarspelare, passade med vänstern till Ahl Holmström som enkelt dundrade in bollen i mål. 2 - 1! Mammar fick en frispark emot sig på sin vänsterkant. Den bollen sköts in i straffområdet mycket farligt och TFF hann två gånger att hota AFC ordentligt men turligt gick bollen utanför mål. Matchen öppnades ganska rejält efter det målet och TFF hade minst lika många chanser som AFC. I minut 49 (+4) får AFC en hörna. Lushaku skjuter in den i ett minst sagt rörigt straffområde. Ahl Holmström får bollen på huvudet och gör 3 - 1 till AFC Eskilstuna. Hattrick!!!

Andra halvlek öppnades ganska bra av AFC, om man ser till dem första 10 minuterna. Ahl Holmström hade ett fin läge att sätta ett till mål och Kozica i TFF hade ett jätteläge efter ett inlägg som Wikström rensade undan i sista sekund. Därefter tar Trelleborg över bollinnehavet och hotar mer och mer. Coffey sköt utanför mål innan Johan Blomberg sköt stolpe ut bakom Törnqvist. TFF kontrollerade bollen ännu mer och AFC hotade med kontringar. I minut 77 passade samme Blomberg fram bollen till Liverstam som smidigt vänder sig och sätter bollen i mål 3 - 2. Sedan blev det en extrem press från TFF och AFC skötte det ändå ganska bra. I minut 87 framspelar Fors och Götesson (Båda inbytta) till Baze på ett mycket imponerade sätt. Baze skjuter tyvärr utanför målet. Matchen blev sex minuter förlängd och avslutades men många frisparkar från båda håll och ett par gula kort. AFC Eskilstuna vann denna kamp och mycket viktiga tre poäng togs. Ahl Holmström i strålkastarljuset denna match iallafall!

Skribent:Gino Torlo