Futsal4
Akademi Junior3
Akademi Ungdom5
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
A-laget
Futsal4
Akademi Junior3
Akademi Ungdom5

Det blev tyvärr en förlust mot Norrby IF med 2-1

Ja det blev tyvärr en förlust borta mot Norrby IF efter att man släppte in två i första halvleken. AFC började matchen piggt men bollen studsade rätt för Norrby som kunde prickskjuta in 1-0. Efter ledningsmålet tog Norrby över helt och kunde ostört prickskjuta in 2-0. AFC hade tur att det inte rann iväg ytterligare under den här perioden utan kunde istället arbeta sig in i matchen igen även om de heta chanserna uteblev. I slutet på första halvleken jobbade Norrby IFs Burke till sig ett andra gula kort i en situation med Felix Michel. En situation som gjorde Felix riktigt arg.

Den andra halvleken var helt och hållet AFC Eskilstunas av förklarliga skäl och i den 57:e minuten fick man också utdelning när man spred ut bollen till kanten och Victor Fors lyfte in den snett bakåt till York som halvt om halvt cykelsparkade in reduceringen. Ett mycket vackert fotbollsmål.

Afc pressade på resten av halvleken och fick ett par halvchanser men närmre kvitteringen kom man inte riktigt. Norrby gjorde en bra match och var duktiga på att få tiden att gå mellan avblåsningarna. Många avblåsningar blev det också. Skulle vara intressant att mäta antalet minuter under halvleken som faktiskt var effektiv speltid.

Trots den skakiga första halvleken så finns det positiva saker att ta med sig från matchen.
- Yorks fina mål
- Inga varningar eller utvisningar till AFC trots en stökig match
- Vi får tillbaka viktig anfallskraft till nästa match
- Bara 7 poäng upp till allsvensk kvalplats och hela 9 poäng ner till kvalplats för att stanna kvar i Superettan.

Skribent:Peter Harich
Dela artikeln

Kommentarer

Det finns inga kommentarer till den här artikeln ännu. ⁨Om du är klubbmedlem, logga in för att lämna en kommentar.⁩