Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom5
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
A-laget
Futsal3
Akademi Junior3
Akademi Ungdom5

Amar Muhsin och AFC Eskilstuna stöttar föreningen Grunden

Amar Muhsin delar ut Unibets prispengar för Månadens Spelare till föreningen Grunden

Amar Muhsin delar ut Unibets prispengar för Månadens Spelare till föreningen Grunden · Foto: Tommy LS Andersson

Varje månad ger elitfotbollens huvudsponsor Unibet 10 000 kronor till vinnarna för Månadens spelare och tränare i Allsvenskan och Superettan, att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb. Maj månads vinnare skänker sina vinstpengar till samhällsengagemang som främjar psykisk hälsa, minskad segregation och ökad jämlikhet.

Amar Muhsin blev Månadens spelare i maj i Superettan och kommer att ta emot sitt pris på söndag innan matchen mot Brommapojkarna. Amar Muhsin väljer att pengarna ska gå till föreningen Grunden, som är en förening som riktar sig till både vuxna och barn med funktionsvariationer och psykisk ohälsa. Föreningens syfte är att erbjuda sina medlemmar möjligheten att hitta på aktiviteter för att skapa gemenskap och en mötesplats där alla kan känna sig trygga.
– Jag tycker att alla, barn och vuxna förtjänar det bästa och jag vill inte att deras sjukdom eller diagnos ska förhindra dom från att hitta glädje och gemenskap. Alla behöver glädjestunder för att få kraft att fortsätta kämpa trots en tuff vardag, säger Amar.

Föreningen Grunden är även de som har hjälpt AFC Eskilstuna att komma i kontakt med nioåriga Lenard och hans familj som Eskilstuna Kuriren tidigare har skrivit om. Lenard lider av svår autism och behöver konstant vård. Tyvärr så har migrationsverket beslutat att utvisa familjen, ett beslut som föräldrarna likställer med en dödsdom för Lenard. Vi vill rikta uppmärksamhet till denna namninsamling för att försöka stoppa utvisningen och istället ge Lenard den vård han behöver här i Sverige.

Lenard och hans familj samt c:a 20 av Grundens medlemmar kommer till matchen mot Brommapojkarna.

Både Amar och AFC Eskilstuna är väldigt glada över att kunna stötta föreningen Grunden med dom här prispengarna som vi vet kommer att användas på bästa möjliga sätt för att hitta både glädje och gemenskap.

Läs mer om hur de andra vinnarna använder sina prispengar här.

Skribent:Peter Harich
Dela artikeln

Kommentarer

Det finns inga kommentarer till den här artikeln ännu. ⁨Om du är klubbmedlem, logga in för att lämna en kommentar.⁩