A-laget
Futsal2

AFC vann mot BP med 3-1

AFC besegrade BP med 3-1

Det blev en riktigt bra dag av många anledningar. Det var otroligt viktigt med tre nya poäng på kontot för att haka på i toppstriden. En sak visste man med säkerhet, det skulle bli mål på Tunavallen. AFC och BP var Superettans målgladaste lag inför omgången med tjugosex respektive tjugotre mål på elva matcher. AFC har ju dessutom inte spelat en endaste oavgjord match i årets upplaga av Superettan ännu.

Inramningen var perfekt. Vi såg premiären av den nya klacken ´Sektion Orange´vid uppgången till sektion G och H, flaggor och trumman var på plats, det var även en fin uppslutning av sjungande supportrar. Som hördes över hela vallen. Jättefint och riktigt bra jobbat av er! - Det märktes väldigt stor skillnad, speciellt när vi gjorde mål, berättar Jawad Al Jebouri som fortsätter, Vi fick ännu mer kraft och energi att göra fler mål när vi hörde klackens vrål. Även om det stod att det var runt femhundra på läktaren så kändes det som två tusen.
Hur stor roll spelar klacken egentligen?
- När vi på slutet kämpade oss igenom BPs anstormning för kvittering så var klackens stöd avgörande. Det blev än mer tydligt när vi kunde göra det tredje målet och sätta punkt för matchen.

Amar Muhsin fick ta emot sitt pris som månadens spelare i maj. Prispengarna som hör till priset gick till Föreningen Grunden som även var på plats på Tunavallen. - AFC har en väldigt bra relation till föreningen sen innan och jag ville hjälpa dem ytterligare. Jag tänkte varför inte, det var ett självklart val, berättade Muhsin efteråt för Eskilstuna Kuriren. AFC är glada över vårt samarbete, för er som inte vet vilka Grunden är så är det en förening som riktar sig till människor med funktionsvariationer och psykisk ohälsa. Föreningens syfte är att erbjuda sina medlemmar möjligheten att hitta på aktiviteter för att skapa gemenskap och en mötesplats där alla kan känna sig trygga.
Grunden hade även med sig familjen Sylejmani som man har kunnat läsa om i Eskilstuna Kuriren. AFC presenterade familjen med ett par fotbollar, en osignerad för lek och en som spelarna hade signerat som minne. - Barnen blev jätteglada för bollarna, hälsade Grundens ordförande Inger Salam Nouri efter matchen.

Matchen då?
Varför måste det alltid bli så svettigt när AFC spelar? Känslorna spretar alltid åt olika håll. Matchen började i högt tempo med chanser åt båda håll. Götesson fick en tidig chans men bollen ville inte in. Det skulle däremot inte dröja länge till det första målet. I den åttonde minuten så snor Fors åt sig bollen strax utanför målområdet och serverar en bra passning in till Götesson som klackar bollen vidare till Amar Muhsin som inte gjorde några misstag. - Jag uppfattade situationen ganska snabbt och tack vare vårt fina presspel så kunde Götesson stöta fram den till mig och jag kunde lugnt ta en touch och placera in bollen, berättar Amar.

Fem minuter senare var det dags igen. York bröt en passning högt upp i banan och fick iväg ett kanonskott mot mål som fick en touch på vägen och lurade BPs målvakt. Det såg ut som Yorks mål men det visar sig att touchen kom från Felix Michel och det blev därmed Michel som fick målet eftersom han var sist på bollen.

AFC spelade riktigt fint under första halvleken och Götesson fick en gyllene chans att göra 3-0 men avslutet gick ovanför. Det var en märkbart besviken Götesson som slog nävarna hårt i mattan efteråt.

BP kämpade sig in i matchen och hade flera bra chanser att reducera under första halvlekens andra halva. Det kändes dock som att Nick Wolters hade bestämt sig redan innan matchen att han skulle vara överjävligt i målet. Han fick även hjälp av sina medspelare. Bland annat Hudu som räddade ett öppet mål med bröstet. Även Michel lyckades stoppa ett självklart mål när han kastade sig och på något sätt fick bort bollen. Även ribban gjorde sitt för att försvara AFC

Den andra halvleken var riktigt svettig. Brommapojkarna kom ut ur halvtidsvilan med hög energi och kunde även reducera på en nick av Odefalk med en halvtimma kvar att spela. Jawad gjorde då ett antal byten för att få in ny energi i laget. In kom Sabah, Coffey och Ekeroth och även lite senare så byttes Shamoun och Maarouf in.
Det var debut för Samir Maarouf i den oranga tröjan. Hur kändes det?
- Det kändes riktigt roligt, att få komma in och få ett fint välkomnande också. Det kändes riktigt bra faktiskt. Jag försökte bara komma in och ge laget energi, vi försvarade mestadels under andra halvleken och även om det inte är min specialitet så kom jag in och sprang så mycket jag kunde defensivt för att hjälpa laget på bästa sätt.

Inhopparna gjorde exakt vad dom skulle göra och även om BP fortsatt hade mycket bollinnehav så fick dom inte till dom där riktigt farliga chanserna. På stopptid kunde André Alsanati punktera matchen. Maarouf fick bollen i en kontring. - Vi försökte pressa dom lite så att dom inte fick hur mycket tid som helst med bollen, vi lyckades vinna den och kontra på dom. Jag såg André med en väldigt fin yta framför sig så det var bara att lägga bollen på ytan och låta honom göra resten.

Alsanati såg att målvakten kom väldigt långt ut utanför sitt målområde och kunde enkelt placera bollen brett till höger om honom, runda målvakten och placera in bollen med högerfoten.

3-1 till AFC och nu ser vi fram emot bortamötet mot serieledande Brage den 11:e juli.

Skribent:Peter Harich