AFC Eskilstuna
A-laget
Futsal2

AFC Eskilstuna - Dalkurd FF slutade 0-0

Matchen mellan AFC och Dalkurd slutade 0-0 vilket innebär en poäng i toppstriden. Resultaten i dom andra matcherna gick däremot vår väg och vi behåller vår plats i tabellen trots att vi inte fick med oss alla poängen.

Det var en rätt underhållande match trots resultatet och det var AFC som hade dom hetaste chanserna, speciellt under den första halvleken. Ryan Williams hade ett lurigt skott som räddades i sista sekund av målvakten, Amar Muhsin hade möjlighet att peta in bollen, Andre Alsanati hittade lägen med sin fina vänsterfot vid ett par tillfällen och så vidare. Trots AFC-övertag boll mässigt så blev det inget mål.

I den andra halvleken spelade Dalkur upp sig ordentligt och hade en frispark i ribban. De fick även ett friläge men Nick Wolters gjorde sig väldigt stor och räddade.

Victor Fors fick tyvärr gå av plan med sin baksida lår som höll honom borta från matchen mot Öster. Då byttes Mammar, Shamoun och Maarouf in. De fräscha benen och spelsuget märktes på alla tre och de adderade en ny dimension som kunde göra att AFC tog tillbaka det bollmässiga övertaget.

Dalkurd fick mest fokusera på kontringar efter det och AFC tryckte på utan att kunna få in bollen vilket gjorde att matchen slutade 0-0.

Emmanuel Agyeman Duah gjorde sina första minuter i Superettan och och Lawson Sabah fick speltid och båda gjorde det bra.

I nästa match spelar vi mot Örgryte borta, ett Örgryte som vann sin match mot Utsikten med 0-1 under söndagen. tre poäng där skulle smaka mumma.

Skribent:Peter Harich