DM Final med AFC Eskilstuna U19

DM Final

AFC Eskilstuna vs Assyriska SK

Ett avslut av höstsäsongen med en DM Final det var spelarna värda efter hårt jobb.

Det blev en bra match med hög intensitet av båda lagen som ville vinna. Det kom att handla om att minimera individuella misstag och ta vara på lägen som gavs och tyvärr var Assyriska bättre på den linjen än vad vi var. Assyriska hade också förstärkt sin trupp med A-lagspelare vilket triggade oss ännu mer. Matchen var jämn, hård och hade hög fart.

En bra final med många känslor med där vi ändå försöker hålla oss till matchplanen och våra punkter.

Assyriska får 2mål genom 2 individuella misstag och det blir uppförsbacke. Vi får minst 4-5 lägen där vi ska sätta bollen i mål men där vi slarvar och kostar oss också lite matchen i 1:a halvlek. 2:a halvlek går vi högre i press och får utdelning till slut 1-2 , vi ger allt och pressar Assyriska ner på egen planhalva men trots många lägen så kan vi inte avluta, vi får inte bollen i mål och i 90minuten så stänger Assyriska matchen då vi tappar fokus på en hörna. 1-3 Slut.

Grabbarna gör en bra insats idag trots förlusten.

Vi förlorar en final men tar en Silvermedalj med oss och kanske börjar detta tända en gnista i spelarna och klubben att vilja vara i flera Finaler i framtiden.

Jag önskar våra 01:or som gjorde sin sista match och nu tar sikte på nya äventyr ett lycka till i framtiden.

Jag tycker att vi i AFC U19 till hösten lyckats leverera spelare till senior fotbollen och utvecklat spelare för framtiden i de 04:or och 03:or som tagit steget upp till U19 denna höst. Grymt jobbat allihop denna korta tid. Bara jobba vidare.