Futsal2

Tung förlust mot Vasalund

AFC startade med: Törnqvist (M) - Manns, Tihi, Rödin, Mammar - Götesson, Alsanati, Blati Toué, Lushaku, LInnér - Ahl Holmström

Vasalund med: Mitu - Tsiskaridze, Hien, Azizi - Engberg, Durmaz, Georges (K), Wambani, Id Salem - Andue, Traoré

Matchen försenades 30 minuter först på grund av problem med planen. Cirka 85 supportrar från Eskilstuna på plats! När matchen väl startade så började AFC att spela bra med ett tryggt spel och bollkontroll. Direkt i minut 8 passa Lushaku bollen från vänsterkanten till Alsanati som ger en riktig fin pass till Ahl Holmström som löper in mellan försvararna framför målvakten Mitu. 1 - 0 till AFC. Därefter tar Vasalund initiativet och AFC försvarar sig men kontrar då och då. I minut 27 får Vasalund en frispark utanför straffområdet. Ismet Lushaku fick ett gult kort. Charbel Georges sätter den i krysset till 1 - 1. Vasalund fortsätter med hög press och AFC slarvar med ett flertal passningar. Halvleken slutar 1 - 1.

I andra halvlek tappar Ismet Lushaku bollen och kommer i duell med Vasalunds anfallare. Spelaren faller och Lushaku åker på ett andra gult kort och blir utvisad. AFC med tio man i minut 49. 5 minuter senare passar Traoré bollen till Durmaz i straffområdet som skjuter ett snyggt skott vänster om Törnqvist. AFC gjorde ett par byten och fick till någorlunda spel. Många hoppades på en kvittering och den såg ut att komma. I minut 82 tappar Yakubu bollen och det blir strax ett tre mot en läge. Traoré springer in i straffområdet och sätter 3 - 1 till Vasalund. Fem minuter efter kommer ett långskott från Vasalund som kommer till Nikola Vasic och backarna i AFC får inte kontroll på bollen. Vasic sätter bollen till 4 - 1. AFC försöker med all kraft att gå mot mål och i 94 minuten kommer en långboll mot Coffey som målvakten Mitu missar och slår ner Coffey. Domaren dömer straff men inget gult kort till Mitu. York sätter bollen tryggt i nätet 4 - 2. Matchen tar slut och AFC Eskilstuna åker hem med en tung förlust. Inte mycket som stämde idag.

Skribent:Gino Torlo