AFC Eskilstuna
A-laget
Futsal2

Stark bortaseger mot Jönköpings Södra

AFC Eskilstuna tog tre viktiga poäng mot Jönköping Södra och klättrar därmed till en nionde plats i tabellen inför den avslutande omgången på lördag.

AFC var det klart bättre laget under matchens inledning. Man skapade flest chanser och borde nog även ha fått en straff när Viktor Götesson låstes upp i straffområdet. Ändå är det J-Södra som tar ledningen efter ett bolltapp på egen planhalva av AFC i 41:a minuten. 1-0 står sig till halvlek.

Andra halvlek hinner inte riktigt sätta sig förens Ashley Coffey nickar in ett högt inlägg från Karim Mammar i den 49:e minuten. Matchen blir sen en kamp där båda lagen behöver vinna för att skaffa sig ett så bra utgångsläge som möjligt inför avslutningen nästa lördag. Det visar sig att AFC är det laget som klarar situationen bäst. Man visar en otrolig moral och krigar som ett lag i varje situation. AFC är fortsatt det laget som skapar mest och i den 79:e minuten ger det utdelning. Robin Tihi timar Takahashis hörna perfekt vid första stolpen och nickar i 1-2. Jönköping gör allt för att få till en kvittering men AFC står emot. Hela laget gör en mycket bra försvarsinsats men ett extra plus till mittbackarna Felix Michel och Robin Tihi den häreftermiddagen. Den sistnämnde gör en fantastisk brytning/glidtackling i den femte övertidsminuten när det ser ut att bli riktigt farligt framför Wolters i AFC-kassen. Bollen styrs undan och AFC åker hem med alla tre poäng.

Tabellen kring nedre kvalstrecket inför sista omgången.