Futsal2
Akademi Junior3
Akademi Ungdom6
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
A-laget
Futsal2
Akademi Junior3
Akademi Ungdom6

Stark bortaseger mot Jönköpings Södra

AFC Eskilstuna tog tre viktiga poäng mot Jönköping Södra och klättrar därmed till en nionde plats i tabellen inför den avslutande omgången på lördag.

AFC var det klart bättre laget under matchens inledning. Man skapade flest chanser och borde nog även ha fått en straff när Viktor Götesson låstes upp i straffområdet. Ändå är det J-Södra som tar ledningen efter ett bolltapp på egen planhalva av AFC i 41:a minuten. 1-0 står sig till halvlek.

Andra halvlek hinner inte riktigt sätta sig förens Ashley Coffey nickar in ett högt inlägg från Karim Mammar i den 49:e minuten. Matchen blir sen en kamp där båda lagen behöver vinna för att skaffa sig ett så bra utgångsläge som möjligt inför avslutningen nästa lördag. Det visar sig att AFC är det laget som klarar situationen bäst. Man visar en otrolig moral och krigar som ett lag i varje situation. AFC är fortsatt det laget som skapar mest och i den 79:e minuten ger det utdelning. Robin Tihi timar Takahashis hörna perfekt vid första stolpen och nickar i 1-2. Jönköping gör allt för att få till en kvittering men AFC står emot. Hela laget gör en mycket bra försvarsinsats men ett extra plus till mittbackarna Felix Michel och Robin Tihi den häreftermiddagen. Den sistnämnde gör en fantastisk brytning/glidtackling i den femte övertidsminuten när det ser ut att bli riktigt farligt framför Wolters i AFC-kassen. Bollen styrs undan och AFC åker hem med alla tre poäng.

Tabellen kring nedre kvalstrecket inför sista omgången.

9 AFC Eskilstuna 37 poäng -1 i målskillnad

10 IK Brage 36 poäng -3 i målskillnad

11 Västerås SK 35 poäng -4 i målskillnad

12 Jönköping 35 poäng -5 i målskillnad

Under strecket:

13 Akropolis 35 poäng -15 i målskillnad

14 Gais 31 poäng - klara för kval

15 Vasalund 26 poäng - klara för nedflyttning

16 Falkenberg 25 poäng - klara för nedflyttning

Sista omgången där alla matcher avgörs samtidigt (lördag 27/11 kl. 15.00) spelar lagen kring strecket så här:

AFC Eskilstuna - Landskrona

Falkenberg - IK Brage

Helsingborg - Västerås

Trelleborg - Jönköping

Östers IF - Akropolis

Vid AFC-seger är vi såklart klara för spel i Superettan nästa år utan kvalspel. Vid oavgjort är vi också klara om inte alla fyra lag bakom oss vinner och Akropolis dessutom vinner med 16 mål mot Öster. Vid förlust klarar vi oss också om inte alla fyra lag bakom oss i tabellen vinner.

Skribent:Niklas Karlsson
Fotograf:Per Karlsson
Dela artikeln