Futsal2
Akademi Junior3
Akademi Ungdom6
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
A-laget
Futsal2
Akademi Junior3
Akademi Ungdom6

Seger och viktiga poäng i målrik bortamatch

AFC Eskilstuna tog i gårdagens bortamatch en viktig seger när Falkenberg besegrades med 3-4.

Det var bortalaget som tog tag i taktpinnen direkt från start och det var inget snack om vilka som ville mest när domaren blåste igång matchen. AFC var det klart bättre laget i inledningen, man vann alla närkamper och var först på alla bollar. Det gav också utdelning den här eftermiddagen, till skillnad från tidigare matcher där det sett liknande ut men avsluten gått stolpe ut.

I den 12:e minuten lyfter André Alsanati in bollen till Ashley Coffey i straffområdet. Ashley tar ner bollen, vänder bort sin försvarare och hittar Viktor Götesson fri mitt framför mål och Götesson gör inga misstag. Han smäller bestämt in 0-1. AFC skapar ytterligare ett par chanser innan Falkenberg i den 34:e minuten får en jättechans till kvittering. Ett inspel ändrar riktning och friställer en Falkenbergspelare vid bortre stolpen men Nick Wolters hinner dit och gör en kanonräddning och på returen offrar sig Felix Michel och täcker bort skottet med huvudet. I anfallet efter får Jesper Manns bollen ute till vänster om Falkenbergs straffområde och med ett fint inlägg hittar han Ashley Coffey som med precision lobbnickar in 0-2. Ett mycket vackert mål. Några minuter senare är Felix Michel nära att utöka ledningen med en nick som går några centimetrar utanför stolpen men0-2 står sig halvleken ut.

Falkenberg kommer ut som ett nytt lag i andra halvleken där man gör tre byten i halvtid. Man sätter högre press och har fler spelare längre upp i banan. Ett lite mer "desperat" spel då man i princip behöver vinna matchen för att ha en rimlig chans att komma upp på kvalplats och undvika direkt nedflyttning. I en omställning i den 49:e minuten hittar Alsanati ut till Coffey som drar till med vänstern och bollen går in under Falkenbergs målvakt som inte hinner ner. 0-3 och Coffeys andra mål för dagen. AFC är därefter nära att göra 0-4 när Ismet Lushaku får ett frisparksläge nån meter utanför Falkenbergs straffområde. Målvakten räddar dock det hårda och välplacerade skottet. I 55:e minuten räddar Wolters ett friläge genom att komma ut långt och täcka av vinkeln för skytten. Men i den 56:e minuten kommer reduceringen till 1-3 då en hörna går rakt igenom alla spelare till en fristående Nsima Peter (inbytt i halvtid) vid bortre stolpen som enkelt kan rulla in bollen. Falkenberg får vittring och i minut 61 är det dags igen. Nsima Peter får bollen mitt framför fötterna när ett inlägg styrs och han kan enkelt göra sitt andra mål för dagen. Matchen böljar nu fram och tillbaka och det är mycket nerver. Det är ändå AFC som skapar de bästa lägena och i den 75:e minuten fullbordar Coffey sitt Hattrick till 2-4 genom att vinna en duell med Falkenbergs målvakt och nicka in Alsanatis hörna. Falkenberg pressar sen på och får in ytterligare en reducering i den 88:e minuten men kommer inte närmare än så trots fem minuters tillägg. AFC vinner en viktig kämpaseger och går upp till en tionde placering i den mycket jämna serien.

Superettan gör nu ett kort uppehåll och AFC´s nästa match är borta mot Jönköpings Södra söndag 21 november klockan 15.00.

Skribent:Niklas Karlsson
Fotograf:Tommy LS Andersson
Dela artikeln