AFC Eskilstuna
A-laget
Futsal2

Så länge Amar Muhsin är på banan kan allt hända

Ursäkta den sena matchrapporten men jag kände att jag behövde landa innan jag kunde hitta orden för att sammanfatta matchen.

AFC Eskilstuna vänder matchen mot VSK och vinner till slut med 5-2 efter mål av:
Karim Mammar 75:e
Amar Muhsin 80:e
André Alsanati 81:a
Amar Muhsin 83:e
Joel Berhane 90+2

Det var sammanfattningen det. Resten då?
Västerås SK gör en perfekt första halvlek. Det kändes verkligen som att de störde AFC Eskilstuna med sin taktik. AFC fick inte möjlighet att spela sin fotboll, följa sin plan. Var det bara VSKs förtjänst? Nej, AFC kom inte upp till sin normala nivå överhuvudtaget. Passningarna satt inte, svepande crossbollar fanns inte, löpningarna togs inte. Till och med enkla passningar hamnade bakom spelarna. Man var nervösa och inte tillräckligt distinkta bakåt och det kapitaliserade VSK på.
Marques bryter ett anfall och får en frispark emot sig strax utanför straffområdet. Han fick ett gult kort vilket innebär att han är avstängd i nästa match. Efterföljande frispark får en elak touch i muren och ställer Wolters i målet. 0-1 till VSK.

Några minuter senare kommer VSK i ytterligare ett anfall, Nick Wolters räddar ett skott men returen går rakt ut till Max Larsson i VSK som enkelt kan sätta returen i nätet. 0-2
Resten av halvleken är en blandning av skakigt spel, försök till press och ett antal fantastiska räddningar av Nick Wolters som hindrar VSK från att dra ifrån ordentligt. Halvtidssignalen kom och det kändes som att alla inom laget och alla på läktaren pustade ut.

– Jag sa i halvtid när jag blev intervjuad av Discovery: "Spelar vi vårt spel, vår gameplan, så vänder vi detta utan tvekan". Jag var inte alls orolig över 2–0 till Västerås i halvtid, sa Zekovic.

Amar Muhsin och Karim Mammar berättade även för Eskilstuna Kuriren:
– Vi fick en rejälutskällning i första. Ni vill inte veta vad som sades. Det brann där inne, säger Muhsin.

– Vi fick skäll av tränaren, med all rätt. Vi gjorde inte det han hade sagt och jag tycker att han är seriens bäste tränare. Han gör många förändringar i vårt sätt att tänka i halvtid som var viktigt för att vända på matchen. Vi fick skärpa oss, helt enkelt, avslöjar Mammar.

Andra halvlek börjar på ungefär samma sätt även om det känns lite som att VSK är nöjda med resultatet. Det ser dock mycket bättre ut för AFC. Man lyckas etablera lite spel på VSKs planhalva och passningarna börjar sitta. Hudu börjar hitta bollen mer och mer på mitten och kan börja fördela bollarna vilket innebär att AFC får behålla bollen i längre stunder och får möjlighet att bygga upp självförtroendet.
Felix Michel har ett par riktigt starka brytningar och börjar även driva upp bollen mer och mer vilket gör att AFC kommer upp högre i banan.
Västerås är dock inte helt ofarliga och de kommer loss med kontringar då och då. Nick Wolters får göra ett par viktiga räddningar, Jesper Manns räddar även på mållinjen i den 60:e minuten.
Samma Manns blir sedan utbytt efter att ha slitigt hårt under hela matchen. In kommer Yakubu som ger AFC ytterligare en dimension i passningsspelet.
Med en kvart kvar av matchen och 0-2 bryter Karim Mammar högt uppe och driver bollen framåt och placerar in 1-2 i den bortre burgaveln. Äntligen lite utdelning. Kapten Mammar visar vägen.
Shamoun har ersatt Michel som fått krampkänningar och sen kommer dom sjukaste 3 minuterna jag någonsin har upplevt inom fotboll.

80:e minuten - Hudu får bollen i straffområdet och serverar Muhsin som gör sin gubbe och smäller upp bollen i måltaket. 2-2
81:a minuten - André Alsanati får bollen långt ute till höger, vänder in mot mitten, springer förbi tre försvarare och placerar in bollen i krysset. 3-2. Eskilstuna Kurirens reporter Martin Tolén skriver "Vad PÅGÅR?" och "Vad i hela friden" i sin liverapportering.
83:e minuten - Zekovic driver upp bollen, passar Yakubu som kommer på överlappning. Yakubu skjuter istället för att placera den snett bakåt till Muhsin som är fri. Muhsin blir arg, Yakubu får tillbaka bollen och serverar Muhsin snyggt, Muhsin gör inga misstag. 4-2. Tolén förstår ingenting om den här matchen i rapporteringen och alla i publiken och även vi som jobbar med klubben instämmer.

Muhsin och Zekovic byts ut, dom har jagat boll under hela matchen. In kommer Lawson Sabah och Joel Berhane. I torsdags var Berhane med till British Junior skolan och delade ut biljetter till matchen och fick till och med skriva lite autografer. I går gjorde han sin superettandebut. Några minuter senare hade Eskilstunasonen även gjort sitt första mål efter att han kyligt placerade in en retur.

Matchen slutar 5-2 till AFC Eskilstuna.

Några citat från efter matchen
– Jag vet inte själv vad som hände. Jag är överväldigad och är fortfarande tagen av stunden. Jag har inte fått landa. Men den här vändningen och segern kan göra mycket för hela vår säsong. Jawad i Eskilstuna Kuriren om segern.
– Så länge Amar Muhsin är på banan kan allt hända, säger Zekovic och fortsätter:

– När det väl klickar, så klickar det ordentligt för oss. När vi väl njuter med bollen, så kan ingenting stoppa oss.
När Amar Muhsin kommer in i intervjun med Zekovic och får höra hyllningarna bli det kärlek tillbaka.

– Jag måste hylla honom också rejält. Att spela med honom ... Jag har aldrig spelat så här bra fotboll i hela mitt liv. Han lyfter fram alla och spelar så fint. Jag vill inte hylla honom för mycket dock, han kommer att få för mycket luft, säger Muhsin.

Läs hela intervjun i Eskilstuna Kuriren.

Det blev en lite mer personlig matchrapport den här gången. Statistiken får ursäkta, den här matchen krävde det. Kändes skönt att få landa och skriva av sig lite. Forza AFC!

Skribent:Peter Harich