Futsal2

Klar seger över Akropolis

AFC Eskilstuna startade med följande elva: Wicks – Tihi, Rödin (K), Wikström – Mammar, Manns, Lushaku, Takahashi – Bazi, Götesson, Coffey. På bänken: Hartzell, Larsson, Fors, Rafael, Ahl Holmström, Omeje, Törnqvist.

Gästande Akropolis startade med följande elva: Alvbåge – Abrahamsson, Dimitriadis (K), Figueroa, Weilid – Burman, Albornoz, Sivodedov, Bouvin – Pettersson, Larsson

Klockan 13:00 idag blåste domaren Adi Aganovic igång matchen på Tunavallen. Det blev en klar seger över Akropolis som slutade femma förra året. AFC Eskilstuna började spela lite försiktigt i början av matchen medan Akropolis såg ut som det rörligare laget med bollinnehav. Men bara efter 8 minuter nickar Ashley Coffey bollen nästan i mål när den erfarne målvakten Alvbåge plockar bollen på mållinjen. Akropolis fortsatte energifullt och deras chans kom i 18 minuten när Burman fick en klar chans och bollen togs emot stabilt av Joshua Wicks. I minut 44 får Coffey återigen bollen i straffområdet, backar ut med bollen och gör en fin passning till Karim Mammar på andra sidan straffområdet. Ett hårt skott på volley som slutar stolpe in i mål. 1 - 0 för AFC Eskilstuna.

Efter målet blir Akropolis lite stelt och då passar Götesson på att dribbla sig igenom 3 spelare. Det lyckas han med men skjuter över mål. En stor chans för AFC. Därefter blir det halvtidsvila.

I andra halvlek förvandlas AFC Eskilstuna till ett nytt lag. Snabbare passningsspel och mer fart framåt. Man äger också mer boll. Det resulterar i flertal skott mot mål. I minut 63 skjuter Lushaku ett långskott som går över. Gästerna gör då 3 byten genom att ta ut Larsson, Figueroa och Bouvin. I minut 71 gör Özcan tre byten. Fors byter Götesson, Ahl Homström istället för Coffey och York Rafael istället för Lushaku. Ännu mer AFC genom dessa byten. Redan i 77 minuten hotar Ahl Holmström bortalaget genom ett skott som går utanför mål. I minut 80 gör Marwan Baze en fantastisk passning fram till Ahl Holmström som tar sig genom två Akropolisförsvarare och rullar in bollen bakom Alvbåge, 2 - 0.

Akropolis byter Oscar Petterson mot Nekrouf medan AFC byter Baze mot Chidi Omeje som tar centrala anfallet. Ahl Holmström glider ner till höger om honom på banan. Strax därefter forcerar Karim Mammar på kanten, längst ner i straffområdet, gör en fint och passar till Ahl Holmström som sätter 3 - 0 till AFC i minut 84. Sista 10 minuterna håller AFC bollen och spelar balanserat.

Matchen slutar 3 – 0 och AFC Eskilstuna plockar 3 viktiga poäng. En helt klar och rättvis seger.