A-laget
Futsal2

Härligt med tre poäng mot J-Södra

Laget firar efter att Hudu gjort 2-3 målet som skulle betyda vinst mot J-Södra

Laget firar efter att Hudu gjort 2-3 målet som skulle betyda vinst mot J-Södra · Foto: Bild från Discovery+ TV-sändning

Riktigt skönt att säsongen nu är igång och att vi fick med oss alla tre poängen från Jönköping. Matchen började lite nervöst vilket förmodligen handlade om premiärnerver men AFC började piggt och alert och hade några halvchanser tidigt innan Jönköping kom in i matchen.

Jönköping tog ledningen i den 34:e minuten genom deras nyförvärv Peter Gwarvgis men AFC gick till halvtidsvila med 1-1 efter York Rafaels nick på en hörna i den 44:e matchminuten. Ett riktigt snyggt mål som var Yorks första med huvudet.
I andra halvleken blev det bättre spel från båda lagen. J-Södra tog ledningen med 2-1 efter att Adnan Maric kom loss på högerkanten och tryck skottet förbi Nick Wolters i AFCs mål.

Efter Jönköpings ledningsmål tog AFC över mer och mer. Man etablerade ett tryck mot Jönköpingsmål och i den 70:e minuten kom 2-2 efter att bollen studsat ut till York Rafael som fick till en kalasträff från en bra bit utanför målområdet.
AFC fortsatte att sätta press på Jönköping och fick också betalt för det nio minuter senare. AFC tog tillvara på en bollförlust och skickade upp bollen till Sadmir Zekovic som plockade ned den med en konstmottagning. Zekovic höll sedan undan försvararen och levererade en perfekt pass till vårt senaste tillskott Abdul-Halik Hudu som gjorde sin gubbe och sköt in 2-3 från strax utanför målområdet.

Resultatet höll sig och AFC var närmre 2-4 än Jönköping var en kvittering.

Ett mål på en fast situation och två långskott. Något AFC saknade under förra säsongen.

Skribent:Peter Harich