Futsal2

Fullständig show när AFC Eskilstuna besegrade Örgryte IS

AFC Eskilstuna startade med: Törnqvist - Mammar (K), Tihi, Rödin, Manns - Linnér, Lushaku, Takahashi, Alsanati, Götesson - Holmström

Örgryte IS startade med: Andersson - Azulay, Haglin Sangré, Brorsson - Andreasson, Browning Lagerfeldt, Svensson, Gustafson - Zeljkovic, Paulson (K), Dahlqvist

AFC Eskilstuna spelade bra mot Gif Sundsvall. Denna gång ännu bättre mot Örgryte IS. AFC visade direkt från minut ett vem som bestämmer och styrde tempot i matchen. Chanserna började också från minut ett med Ahl Holmström i spetsen. Man såg tydligt att AFC hade ett bättre passningsspel och variation i spelet. Alsanati sköt ett farligt skott i minut 14 och där efter försökte Örgryte kontrollera mer av spelet. Dem hade ett par halvchanser under en kort tid men AFC tog över igen. Götesson sköt utanför i minut 22. Två minuter efter skjuter Takahashi in ett inlägg i straffområdet som Linnér nickar ner i gräset och som Götesson tryggt skjuter in i mål för 1 - 0. 5 minuter innan pausvilan får även Karim Mammar en lång boll in i straffområdet som han sätter till 2 -0.

I andra halvlek fortsatte AFC att jobba på och styrde matchen dit dem ville. ÖIS kunde komma med ett par chanser och man bytte Takahashi och Linnér till en utvilad Blati Touré och Yakubu i minut 61. I minut 69 byttes Larsson och Coffey in mot Ahl Holmström och Götesson som gick ut. 5 minuter efter skulle samme Larsson göra det ännu svårare för ÖIS. Paulson sköt en ganska lång boll hem till målvakten vilken Larsson nappade på och som med sin snabbhet fick tag i bollen och fintade målvakten - 3 - 0 för AFC! ÖIS gjorde ett par byten. I 84 minuten skulle även inbytte Yakubu visa vad han går för. Coffey skickade fram bollen som Yakubu löpte på och rundade två ÖIS försvarare, sköt bollen hårt som målvakten Andersson touchade men kunde inte stoppa från att gå i mål. 4 - 0 genom Yakubu. I 91 minuten hade ÖIS ett stolpskott. Matchen slutade 4 - 0 och AFC Eskilstuna körde över Örgryte på Tunavallen.

Gula kort i AFC: Lushaku och Takahashi.

Skribent:Gino Torlo