Futsal2
Akademi Junior3
Akademi Ungdom6
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
A-laget
Futsal2
Akademi Junior3
Akademi Ungdom6

Bra insats ledde till seger över Jönköpings Södra

AFC startade med Wolters på mål och backlinjen Mammar, Marques, Larsen och Fors. Mittfältet styrde Michel och Williams med yttrarna Alsanati och Yakubu. Anfallsduon Zekovic och Muhsin var i topp precis som mot Brage förra veckan.

AFC öppnade matchen bäst och styrde tempot med god aggressivitet. Redan i den tredje minuten pressade Alsanati och Yakubu Jönköpings mittback. Alsanati var snabbast och kom ensam framför målvakten där han placerade bollen vid vänstra stolpen. AFC var vassare och hotade flera gånger med Alsanati och Yakubu som sköt fina inlägg till anfallarna. Zekovic var väldigt nära och nicka in den ett par minuter senare. Ryan Williams sköt på mål efter en frispark på 23 meter, men rakt på målvakten. Jönköpings Södra svarade några gånger med halvchanser, där den bästa var av Hamidovic som nästan fick bollen på fötterna efter ett inlägg framför målvakten. Därefter sköt Yakubu från långdistans men målvakten räddade. I minut 29 dribblade Alsanati bollen på högerkanten och passade väldigt fint till Zekovic som kyligt placerade bollen i högre delen av målet. 2 - 0. Tre minuter efter får AFC frispark vänster om bortalagets straffområde. Alsanati skjuter och gör ett konstmål. 3 - 0. Jönköpings vaknade till lite efter 30 minuter och hade ett par chanser genom Barny och Hamidovic. Muhsin hade många fina chanser som oturligt inte gick in.

I starten av andra halvlek reducerar Jönköping till 3 - 1 genom Book. I minut 58 skjuter Zekovic ett stenhårt skott från cirka 25 meter som bortalagets målvakt räddar, och i returen sätter Marques målet till 4 - 1. Jawad byter in några friska spelare och Ekeroth gör ett jättefint inlägg från vänsterkanten där Muhsin sätter den till 5 - 1. Efter det målet byter AFC ut många spelare och därefter sätter Hamidovic 5 - 2 efter ett vackert inlägg. Hamidovic hade däefter fler chanser men matchen avtog i tempo och slutade till slut 5 - 2 till AFC Eskilstuna.

En stark insats denna match.

Nästa lördag möter vi Dalkurd FF på Tunavallen klockan 15:00. Välkomna!

Skribent:Gino Torlo
Dela artikeln