A-laget
Futsal2

AFC Eskilstuna vinner mot Utsiktens BK med 2-3

AFC vinner mot Utsikten med 2-3

AFC Eskilstuna besegrade Utsiktens BK på bortaplan med 2-3 efter mål av Zekovic, Mamma och Muhsin.

Utsikten började matchen bäst och gjorde det svårt för AFC att komma igång med sitt egna spel. Man märkte också att matchen betydde väldigt mycket för båda lagen. En smågrinig match med många kort inklusive en utvisning på Utsiktens Nsima Peter i den 17:e minuten. Även efter utvisningen så var Utsikten det mer aggressiva laget och kom fram till ett antal farliga målchanser. Nick Wolters var däremot säkerheten själv i målet och stod för en kanoninsats.

AFC jobbade sig in i matchen vartefter och tog över mer och mer. Alsanati och Fors hade ännu en kanonmatch och stod för flertalet fina aktioner på sin kant. I övertid på den första halvleken resulterade ett sådant samarbete i mål. Alsanati och Fors kombinerade och Fors spelade in bollen längst marken till Zekovic som vinklade in 0-1.

I andra halvlek så kom AFC igång ordentligt. Tyvärr åkte Mammar på ett gult kort vilket innebär att han är avstängd i nästa match. I den 58:e minuter kom Fors loss igen på sin högerkant och det såg misstänkt ut som en straff men det kom ingen avblåsning och i förvirringen dök bollen upp hos Muhsin som frispelade en framrusande Mammar som kunde sätta bollen i mål.

Utsikten gjorde en hel del förändringar och kunde reducera i den 70:e minuten.

Williams, Manns och Yakubu bytte av York, Zekovic och Götesson (som bars ut på bår. Vi får återkomma med mer information om det när vi har det)

I den 87:e minuten kunde Muhsin runda sin spelare och rulla in 1-3 och det kändes som att matchen var avgjord. Utsikten han dock få in en reducering med ett kanonskott.

Vi kunde växla några ord med Robert Åstedt efter matchen.

Hej Robert, grattis till segern!
- Tack så mycket

Det kändes som en lite småful match med många avblåsningar och känslor? Hur påverkade det er?
- Självklart påverkas matchbilden lite när det blir mycket avblåsningar, speciellt när vi vill vara ett lag som drar upp tempot.

Vi kom inte in i matchen som vi hade önskat men vi lyckas hålla det tätt bakåt och få in 1-0 i slutet på första halvlek vilket är viktigt.

De fick ju en tidig utvisning. Hur uppfattade du situationen?
- Utvisningen är korrekt och det han gör är inget som ska finnas på en fotbollsplan. Domarna gör ett bra jobb att se den situationen.

Zekovic gör mål för andra matchen i rad, strax innan halvtid, vad sa ni i halvtid?
- Vi pratade om att hitta tillbaka till vårat spel efter en hektiskt första halvlek men också hur vi ska utnyttja att vara en man mer.

Hur uppfattade ni dom andra två målen (av Mammar och Muhsin)
- Karims mål är tack vare ett starkt jobb av Fors som gör ett fint förarbete där Muhsin plockar upp bollen och spelar in den till en rättplacerad Karim.

Vid Muhsins mål så läser han spelet bra när Aliyu pressar för att bryta deras tillbaka spel och sätta den i öppet mål.

Fortsatt serieledning och en viktig match nästa vecka, vad önskar ni er mest av allt till den matchen?
- Vi önskar självklart att se läktarna fyllas på nästa helg. Det var roligt att se alla senast mot Landskrona och förhoppningsvis kan vi även se ännu fler supportrar.

Skribent:Peter Harich