A-laget
Futsal2

AFC Eskilstuna poänglöst i Växjö

Östers IF –AFC Eskilstuna

Ett sargat AFC kom till spel i Växjö med hela sju ordinarie spelare borta p.g.a. sjukdom, skada eller avstängning. I nästan 30-gradig värme var det ändå AFC Eskilstuna som inledde bäst. Alsanati hade tidigt ett bra skott från straffområdeslinjen som målvakten tippade till hörna. Efter nio minuter kom nästa chans för Alsanati efter ett inlägg från Ahl-Holmström. Tyvärr blev det ingen bra träff och målvakten räddade enkelt.  I den 18:e minuten fick Öster sin första riktigt farliga chans när man fick en frispark snett utanför AFCs straffområde och mycket riktigt så fick en helt fristående Mårtensen nicka in 1-0 till hemmalaget i misstänkt offsideläge.

I matchminut 41 tvingas Albin Linnér lämna med skadekänning och in kommer Chidi Omeje. Strax därpå är Öster nära att utöka ledningen då man kommer ner på kortlinjen och spelar snett inåt bakåt till fristående spelare som placerar bollen precis utanför Wicks högra stolpe. Första halvleks sista farlighet skapar Chidi Omeje vars skott tyvärr går precis utanför målramen.

I början av andra halvlek radar Öster upp farligheter med bland annat ett ribbskott av Carl Johansson och som ett brev på posten kommer i minut 55, 2-0 av Pavic, genom ett hårt skott intill stolpen. AFC gör ett dubbelbyte i minut 59. In kommer Götesson och Yakubu och ut går Sabah och Coffey. I den 69:e minuten kommer också Adam Larsson och Mohammed Abubakari in medans Manns och Fors får lämna planen. AFC satsar offensivt sista 20., skapar ett visst tryck och får några hörnor på slutet men det är ganska öppet och Öster har också sina chanser.

Matchen slutar 2-0 till Öster och därmed går vi på semester och sommaruppehåll med 12 poäng efter tre vinster, tre oavgjorda och fem förluster efter 11 omgångar. Nästa match är hemma mot Sundsvall den 18 juli klockan 13.00