AFC Eskilstuna
Lagen
Futsal2

Vinst mot Östersund med 4-1

Det blev en efterlängtad seger igår på Tunavallen. Det blev även lite proppen ur också där det mer ängsliga anfallsspelet byttes ut mot ren AFC anfallsglädje. Det blev dessutom två glada besked och en kul debut. Både Ashley Coffey och Viktor Götesson fick speltid i den andra halvleken. Riktigt skönt att ha båda två tillbaka i spel efter sina skador. Debuten var att Eskilstunatalangen Naod Teklebrhan, fostrad i AFC Akademin fick en hel del speltid i slutet av matchen och var till och med nära att göra mål. Härligt att se unga (Naod är endast 17 år) lokala talanger komma upp i A-laget och bidra.

AFC Eskilstuna startade med nästan samma lag som sist mot Örebro. Karim Mammar var tillbaka från avstängning och ersatte Sadmir Zekovic som är sjuk. Man startade med en 433-uppställning där Mammar tog plats i anfallet tillsammans med Alsanati och Muhsin. På mitten fanns Williams, York och Hudu. Backlinjen från Örebromatchen var oförändrad med Manns, Fors, Ekeroth och Marques.
Matchen började lite avvaktande men med mycket boll för AFC. Några halvchanser, någon nick över och så vidare men i den 18 minuten får AFC en frispark som resulterar i ett inlägg från kanten som Amar Muhsin nickade in. Var det till och med hans första nickmål i AFC trots sina 190cm?

Resten av halvleken flöt på utan att det blev riktigt farligt åt något håll. En frispark från Ryan Williams var nära att gå in. Målvakten halkade till och räddade med nöd och näppe. Hade frisparken slagits en meter till åt höger så hade Ryan Williams stått i målprotokollet.

Nick Wolters fick en kraftig smäll i målområdet och behövde vård. Han såg ut att ha riktigt ont i ryggen efter och det var rätt tveksamt om han skulle komma ut i andra halvleken. När andra halvleken började så stod han dock på plats.

AFC hade mycket boll i början på andra, precis som i första men den här gången fick man utdelning lite snabbare. Ungefär fem minuter in i halvleken tryckte Karim Mammar upp bollen i nätet inför en jublande Dejan Kulusevski som befann sig på läktaren för att se sin vän spela. Mammar berättade för Eskilstuna Kuriren efteråt att Kulusevski ser alla AFCs matcher eftersom vi spelar en sådan rolig fotboll.

Efter 2-0 känns det som att AFC kontrollerar matchen och i den 55 minuten bryter Alsanati ett uppspel, vrider och vänder på bollen i målområdet och hittar tillslut målet med sin högerfot (!). 3-0 till AFC.

Sen blev det en hel del byten. Götesson fick komma in, Michel kom in. Muhsin hittade nätet igen i den 63:e minuten. Hudu skickar fram en fin löpboll som Muhsin plockar ned snyggt och placerar i det vänstra hörnet. Ett mycket fint spelmål. €-0 och matchen kändes punkterad.

Östersund fick in en reducering och började pressa AFC något utan att egentligen komma till allt för många farliga lägen. Coffey byttes in i den 81:a minuten. I den 86:e minuten bytte AFC in Shamoun och Telkebrhan. Jättekul att se unga Naod på plan som fick en chans på övertid. Bollen gick tyvärr tätt utanför.

Matchen blåstes av och AFC Eskilstuna vann den sista matchen innan speluppehållet komfortabelt med 4-1. Tack till alla 1467 personer som tog sig till Tunavallen trots regnoväder, pridefestivaler och annat kul i stan.

Den enda riktiga plumpen i protokollet när man summerar vårsäsongen är hemmamatchen mot Norrby. Den kändes riktigt sur. Bortamatcherna mot Örebro och Halmstad är något lättare att svälja med tanke på deras kvalitet samt att AFC spelade riktigt bra i dom matcherna. En poäng hemma mot Skövde hade inte heller gjort ont men Skövde spelade en taktiskt perfekt match på Tunavallen.

I skrivande stund ligger dock AFC på fjärde plats i superettan och inom räckhåll för en uppflyttningsplats. Man kan tappa ett par positioner beroende på resultaten i de matcher som spelas idag men poängmässigt så är man med i matchen. Nästa match är borta mot Dalkurd den 26:e juni och första hemmamatchen efter uppehållet är den 3:e juli mot Brommapojkarna. Två matcher som man absolut kan vinna. Vilket skulle innebära en smakstart på resten av säsongen.

Skribent:Peter Harich