Lagen
Futsal2

Örgryte mot AFC slutar 2-2

Bortamötet mot Örgryte slutade 2-2 trots kraftigt spelövertag från AFC

AFC inledde matchen riktigt bra och hade flertalet chanser att göra mål. Man tog också ledningen när Ashley Coffey hade en boll i stolpen som studsade ut till Victor Fors som kunde skjuta in sitt första mål för klubben i Superettan.
AFC kontrollerade halvleken efter det och hade chanser att utöka ledningen. Bollinnehavet i kraftig fördel till bortalaget. Strax innan halvtid kunde dock Örgryte kapitalisera på lite slarv och nicka in kvitteringen och man gick till halvtidsvila med 1-1 trots att AFC hade 9-1 i avslut.

Örgryte började bättre i den andra halvleken och tog över lite av spelet även om de inte kom till några riktiga målchanser. AFC bytte då in Amar Muhsin och Ishak Shamoun istället för Götesson och Coffey som hade gjort ett riktigt bra slitjobb. Det dröjde bara tre minuter innan Amar Muhsin presenterade sig ordentligt med ett riktigt snyggt mål.

AFC bytte in York och Duah efter ledningsmålet vilket gav AFC lite välbehövlig energi och snabbhet. Det såg ut som att det kunde gå vägen för matchen svängde lite igen. Andre Alsanati fick en jättechans ensam mot målvakten och försökte skruva in bollen i den bortre burgaveln men avslutet gick utanför.

I den 76:e minuten kunde dock Örgryte kvittera genom inbytte Nicklas Bärkroth. Resten av matchen blev rätt hetsig på plan men det blev inga fler mål. 2-2 kändes dock inte helt rättvist med tanke på AFCs övertag under matchen. Det gäller att man sätter dit chanserna när man får dom.

Skribent:Peter Harich