Vinst mot Landskrona med 2-0

Götesson firar sitt 2-0 mål

Götesson firar sitt 2-0 mål · Foto: Stillbild från Discoverys sändning

AFC Eskilstuna tog tredje raka vinsten i Superettan vilket innebär den bästa starten på en säsong någonsin för laget.
Matchen startade med samma startelva som gjorde jobbet mot Örgryte men det märktes tidigt att Landskrona hade gjort sin hemläxa när det gäller AFCs vänsterkant med Mammar och Götesson för de stängde snabbt alla ytor på den kanten. Det var däremot rätt öppet på högerkanten för Fors och Alsanati som kunde nyttja det gång på gång och få in en hel del inlägg mot Muhsin, Zekovic och Götesson.

AFC hade väldigt mycket boll i den första halvleken och skapade en hel del. Landskrona fick försvara men såg inte helt ofarliga ut när de väl kom upp i banan. AFC hade däremot en hel del halvchanser. Mammar nickade mot mål, York hade ett avslut i stolpen och Fors tog skott utifrån. Trots detta så gick man till halvtidsvilan med 0-0.

Den andra halvleken började ungefär likadant som den första. Zekovic avslutade strax utanför direkt i inledningen och det skulle inte dröja länge innan ledningsmålet. I den 50:e minuten bryter Hudu ett uppspel av Landskrona och driver bollen framåt. Han serverar den perfekt till Zekovic som kan rulla in den till höger om Landskronas målvakt.
Strax efter målet så blir det fler farligheter för AFC, Alsanati slår ett skott/inlägg som går tätt utanför. Alsanati har även ett skott i den 62:a minuten som går tätt utanför och det kändes som att AFC låg bra mycket närmre 2-0 än att Landskrona skulle utjämna.

I den 78:e minuten kommer 2-0, en fin crossboll som når Muhsin långt till höger i straffområdet. Han spelar en hård boll in i mitten som alla missar förutom Götesson som kommer in från sin kant och slår in bollen i öppet mål.

AFC spelar av matchen efter 2-0 målet utan att det blir några riktiga farligheter från Landskrona och vinner matchen rättvist.

Så här sammanfattar Robert Åstedt matchen:
Vi känner att vi gör en bra match. Vi pressar bra och lyckas vinna mycket boll samtidigt som vi också vårdar bollen när vi har den.

Landskrona jobbade på hårt och faller ner med mycket spelare framför sitt egna mål vilket gör det svårt för oss.

Vi kommer ut starkt i andra halvlek och lyckas göra 1-0 vilket öppnar upp matchbilden lite.

Sedan gör vi byten som hjälper oss att göra 2-0 och sedan avsluta matchen med en behållen 0:a.