Futsal2
Akademi Junior3
Akademi Ungdom6
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
Lagen
Futsal2
Akademi Junior3
Akademi Ungdom6

Viktig information från klubben gällande bild i sociala medier

Med anledning av bilden från AFC Eskilstunas träningsläger som igår och idag sprids på sociala medier vill AFC Eskilstunas ledning förtydliga följande.

AFC Eskilstuna har nolltolerans till både inkilningsveckor och straff i verksamheten. Inkilningar är något som klubben tycker är fullkomligt oacceptabelt och vi ber om ursäkt för det som skedde. Det finns ingen som helst ursäkt för att fotografiet togs, fotografiet och texten kom från spelaren själv. Klubben tar kraftigt avstånd från det inträffade och kommer att undersöka alla led för att se om bristerna även finns på annat håll. Det har aldrig varit accepterat i AFC Eskilstuna.

AFC Eskilstuna håller helt med om att det blev väldigt fel och det är också därför vi direkt tog ned inlägget. Klubbens ledning tog också direkt upp detta med spelarrådet och alla inblandade är helt överens om att detta inte är acceptabelt.

Klubbens ledning har fattat ett omgående beslut om att hela seniorverksamheten ska på omgående utbildning om jämställdhet och klubbkultur samt värdegrund till att börja med. För att få ytterligare information och säkerställa att alla har tagit till sig klubbens värdegrund.

AFC Eskilstuna jobbar kontinuerligt med vår värdegrund där både jämställdhet och klubbkultur med mera ingår. Det är en väldigt viktig fråga för oss. Vi kommer att ta upp detta med samtliga lag och fortsätta vårt arbete med vår värdegrund då många av spelarna är förebilder i regionen.

AFC Eskilstunas funktion och verksamhet ska bygga på uppfattningen att alla människor har lika värde oavsett vad man har för kön, nationalitet, etnisk och religiös tillhörighet, sexuell läggning eller trosuppfattning. Denna uppfattning ska genomsyra verksamheten i det dagliga arbetet. I föreningen ska detta vara normalt och alla från styrelsen, ledningen och ner till ungdomsverksamheten ska vara införstådda och integrerade i denna uppfattning om jämställdhet och mångfald.

Inte minst vill vi be om ursäkt till alla våra samarbetspartners, sponsorer, medlemmar och fans för det inträffade.

För fler frågor kontakta klubbens värdegrundsansvarig Gino Torlo på : gino@afc-eskilstuna.com

AFC Eskilstuna - Värdegrund

Svensk Elitfotboll - Värdegrund
Svensk Elitfotboll - Hållbarhet
Svensk Elitfotboll - Uppförandekod

Skribent:Peter Harich
Dela artikeln