Tung förlust i Borås

En större brand satte stopp för matchen på lördagen. Efter många tidsändringar blev det klart att matchen skulle spelas på söndag i stället. Två nätter blev det på Scandic Plaza i Borås.

På söndagen satte Melkemichel följande elva: Törnqvist – Mammar, Tihi, Wikström, Manns – York, Lushaku, Blati, Linnér – Ahl Holmström, Coffey. Bänken: Wicks, Fors, Alsanati, Bazi, Takahashi, Götesson, Omeje

Norrby startade med följande uppställning: Cajtoft, Lundgren, Savolainen, Salo, Örqvist, Strömberg, Bergh, Pekalski, Andersson, Yaldir, Vukojevic. Bänk: Falk, Gustafsson, Brannefalk, Ärlig, Osmanagic, Jobe, Olsson

AFC öppnade matchen bättre och man såg tidigt att Norrby fokuserade på långa bollar. AFC’s dominans var kortvarig och redan efter 10 minuter började Norrby skapa halvchanser med långbollarna och inläggen. Detta gav utdelning direkt i minut 10 efter ett inlägg av Bergh som Törnqvist inte fick grepp på. Bollen hamnar på gräset och Alexander Salo sätter den i mål, 1 – 0. AFC kämpade tappert men fick inte ordning på spelet. Få chanser skapades och Norrby förde mer av spelet. I minut 43 bryter Norrby en passning i backlinjen och anfaller genom en konterattack av Vukojevic som passar till Strömberg som placerar den kyligt vid bortre stolpen. 2 – 0. En tung halvlek.

I andra halvlek visar AFC Eskilstuna på karaktär och tar tag i spelet, pressar högt och vågar mer. Inga större taktiska förändringar. Bollen rullade snabbare och tempot ökade i AFC. Linnér hade ett bra läge nära mål men missar att få en ordentlig träff på bollen. I minut 65 fick AFC en hörna som skarvades av Coffey till Ahl Holmström, som satte bollen i mål. 2 – 1. AFC hade läge efter läge men lyckades inte reducera. Bästa chansen kom när Fors sköt ett inlägg på Ahl Holmström, som på en hård volley dundrade bollen mot mål och som Cajtoft räddade. Skulle bli ett snyggt mål om den gick in. Matchens sista minuter var tuffa dueller men utan mål. Matchen slutade 2 -1 och en tung förlust för AFC som var nära, riktigt nära poäng.

AFC Eskilstuna
© Copyright 2021