Futsal2

Oavgjort mot Falkenberg

Denna match spelades under en ny tränare i form av Jawad al Jebouri. Jawad valde att ställa upp på följande sätt: Wicks – Mammar, Tihi, Manns – Rafael, Takahashi, Touré, Linnér – Coffey, Ahl Holmström, Alsanati

På bänken: Törnqvist, Hartzell, Fors, Lushaku, Sabah, Götesson, Omeje

Matchen öppnades piggt av AFC Eskilstuna som hade ett litet övertag första 10 minuterna. I minut 11 slog Alsanati till en skruv från högersidan som gick på mål. Noring räddade från mål med en hand. Två minuter efter bröt sig Linnér loss och slog till ett nästintill perfekt inlägg där Ahl Holmström var centimeter från att sätta den. AFC fortsatte att pressa och Falkenberg svarade med ett par kontringar med inga jättefarliga chanser. I 34 minuten blixtrade Alsanati återigen när han kom igenom på högerkanten och spelade in bollen – som slutade i offside. AFC tog då över kontrollen helt. Jesper Manns fick tillbaka en boll från straffområdet som han slog till på volley – det räddades av bortalagets Noring.

I andra halvlek började båda lagen med mer vilja men inga större chanser. I minut 54 skjuter Falkenberg en hörna som Wicks inte får grepp om. Det resulterar i att bollen trasslar in sig bland flera spelare som Kizito till slut skjuter in i mål. 0 – 1. Både AFC och Falkenberg försöker ännu mer, AFC har lite finare spel stundvis. Jawad byter ut tre spelare i minut 70. Chansen får Fors, Sabah och Lushaku. Lushaku visar vart skåpet ska stå när han bara 3 minuter senare kommer till ett allvarligt läge utanför straffområdet. Bollen räddas återigen av Noring men går på retur. På plats finns Ashley Coffey som sätter den till 1 – 1. Det kändes som om AFC ville mer och i minut 86 kommer Omeje och Götesson in i stället för Coffey och Ahl Holmström. Flera chanser som var riktigt nära genom bland annat Götesson i slutminuterna. Men matchen slutar 1 – 1.

Skribent:Gino Torlo