Lagen
Futsal2

Matchrapport AFC - Skövde

Skövde vann matchen mot AFC med 1-2

AFC Eskilstuna åkte tyvärr på säsongens första förlust inför storpublik på Tunavallen. Skövde fick en riktigt bra start på matchen och Mikael Mörk kunde göra mål redan i den 26:e minuten. Målet väckte dock AFC som började spela bättre och dessutom kunde kvittera genom Amar Muhsin några minuter senare. Efter 1-1 målet så kändes det som att AFC fick bättre kontroll på matchen och de hade en hel del halvchanser att ta ledningen. Strax före halvtidsvilan fick Mikael Mörk dock på ett ostoppbart kanonskott och gjorde 1-2.

AFC Eskilstuna spelade bättre i andra halvlek och hade tre, fyra riktigt bra chanser att kvittera men Skövde backade hem bra och parkerade bussen. De är väldigt duktiga på att få tiden att gå och störa sina motståndare. Nykomlingarna spelar med ett imponerande lugn och rutin, trots oerfarenheten.

På det stora hela så hade AFC fler målchanser och var det spelande laget som förde matchen. Det som kanske saknades lite var den sista passningen och kylan framför mål. Med lite stolpe in hade AFC vunnit den här matchen.

Avstängningar och skador
Inför matchen så hade AFC ett par avstängningar och skadebekymmer. Alla som kom in i startelvan gjorde däremot det riktigt bra vilket visar bredd i truppen. Det som man eventuellt kan peka på är dock att det var en del i truppen som kanske inte riktigt hade 90 minuter i kroppen ännu.

Robert Åstedt kommenterar:
- En tuff match visste vi att det skulle vara och så blev det också.

Vi är det bättre laget och lyckas skapa målchanser och vara det bollförande laget som vi eftersträvar att vara men tyvärr så ger vi Skövde två mål idag och lyckas inte ta oss tillbaka efter det.

Det finns positiva saker att ta med men det finns också mindre bra delar som vi måste förbättra.

Något som märktes idag vilket är roligt att se var orange-klädda supportrar som hördes och pushar laget in i det sista.

Självklart vill man ge dom ett finare resultat.

Målgörare:
Mikael Mörk gjorde två mål för gästerna, assisterad av Jack Cooper Love och Aldan Basic
Amar Muhsin gjorde målet för AFC, assisterad av André Alsanati

Varningar:
AFC - Hudu, Marquez, Fors, Michel och Muhsin
Skövde - Lennerskog, Schyberg och Kreida

AFC Eskilstuna vill passa på att igen tacka sina samarbetspartners Front, Smartfront, Gaj, Rapid och Husby Plåt för att ni gjorde den här publikfesten möjlig.

Vi hoppas att publiken kommer tillbaka nästa vecka när AFC möter Västerås i slaget om Mälaren på Tunavallen. Matchen spelas på lördag den 7:e maj klockan 15.00. Då har AFC chansen att ta tillbaka serieledningen.

Skribent:Peter Harich