Förlust mot Akropolis

AFC Eskilstuna åkte på ännu en uddamålsförlust på bortaplan då Akropolis kunde vinna med 1-0 hemma på Grimsta IP. Ett resultat som på inget sätt speglade matchbilden. AFC hade ett bollinnehav på 73% mot Akropolis 27%. AFC hade också en straff vid ställningen 0-0 i första halvlekens 36 minut efter att Robin Tihi blivit nedsparkad i Akropolis straffområde. André Alsanati fick målvakten att kasta sig mot sin vänstra stolpe och lade bollen i motsatt hörn. Tyvärr gick den precis utanför stolpen. Istället kunde Akropolis göra 1-0 i 44:e minuten efter ett bolltapp av AFC på egen planhalva i uppspelsfasen. Det blev ett 3 mot 2 läge och hemmalagen tog till vara på bjudningen och det var hemmaledning med 1-0 i halvtid.

AFC fortsatte att pressa på för en kvittering under andra halvlek mot ett handbollsliknande försvar. Akropolis parkerade med åtta spelare i eget straffområde för att försvara ledningen. Det fanns två tre bra kvitteringschanser men bollen ville inte in den här eftermiddagen.

Nu tar Superettan ett kort uppehåll och nästa match för AFC är lördag 16 oktober klockan 15.00 då Västerås SK kommer på besök på Tunavallen.

Skribent:Niklas Karlsson
Fotograf:Tommy LS Andersson
Dela artikeln