Futsal2
Akademi Junior3
Akademi Ungdom6
AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna
Lagen
Futsal2
Akademi Junior3
Akademi Ungdom6

Dagens trupp mot Västerås SK

Dagens trupp mot Västerås SK

Idag, 15.00, är det dags för den sista träningsmatchen hemma på Tunavallen innan Superettan drar igång. Västerås SK står för motståndet.
AFC Eskilstuna testar idag den 21-åriga anfallaren Rasmus Wendt. "Om det är någon som visar att den kan gå in direkt i en startelva och höja oss, då blir det intressant redan nu", sa tränaren Jawad Al Jebouri till Eskilstuna Kuriren.

Wendt har ett förflutet i BK Häcken men har de senaste säsongerna tillhört nederländska AZ Alkmaar och Heerenveens ungdomslag där han nyligen bröt kontraktet med den sistnämnda klubben.

Läs hela artikeln om Rasmus Wendt på Eskilstuna Kuriren

Västerås SK grundades 1904 i köket på dåvarande Folkets hus, nuvarande Blåsbogården i Västerås. Huset finns än idag kvar och ligger i hörnet av Blåsbogatan och Lykttändargränd. Initiativtagare var den blott 17-årige Krispin Svärd som pratat ihop sig med några arbetskamrater om att starta en sportklubb. Ett anslag sattes upp vid Viktor Olssons Tobaksaffär på Köpmangatan och gensvaret blev stort. Mötet blev så välbesökt att den 17-årige initiativtagaren fick nöja sig med en plats ute i trapphuset. Ändå blev han invald som klubbens första kassör. Klubbens första ordförande hette Ivar Andersson

Skribent:Peter Harich
Dela artikeln