1-1 mot Östers IF

Det blev bara oavgjort i gårdagens hemmamatch mot Öster trots stort spelövertag och 13-4 i avslut. AFC inledde matchen mycket piggt och hade skapat en handfull bra chanser redan efter den första kvarten. Men det dröjde till den 25 minuten innan nollan spräcktes, och vilket mål det var. Jesper Manns slår ett långt inlägg från högerkanten som Viktor Götesson nickar ner snett bakåt till Ashley Coffey som på halvvolley dunkar upp bollen i målvaktens högra kryss! Kanske årets mål och årets hårdaste skott på Tunavallen. AFC fortsatte skapa chanser under resten av första halvlek utan att bollen gick in. Ingen på plats hade nog protesterat om det stod 3-0 efter första halvlek, så stort övertag hade AFC.

I den andra halvleken kom Öster in med ny energi och den första kvarten var AFC tillbakapressade. Efter 57 minuter kom också kvitteringen genom en nick från nära håll. Därefter var matchen förhållande vis jämn med några halvchanser åt båda hållen. Matchen slutar alltså 1-1 och vi blickar framåt.

Nästa match är redan på söndag, borta mot Akropolis klockan 13.00. Kom till Grimsta IP och stötta grabbarna. Vi brukar ha bra bortastöd i Stockholm och vi hoppas att det blir likadant den här gången.

Skribent:Niklas Karlsson
Dela artikeln