Futsal2

1 - 1 borta mot IFK Värnamo

AFC Eskilstuna ställde upp med: Törnqvist - Mammar, Tihi, Rödin, Manns - Linnér, Toure, Takahashi, Alsanati, Götesson - Ahl Holmström

IFK Värnamo: Vaitsiakhovich - Sundgren, Eriksson, Jeronimo, Winst - Wenderson, Kenndal, Magashy - Johansson, Becirovic, Uddenäs

AFC Eskilstuna stod inför en tuff uppgift borta mot serieettan IFK Värnamo. AFC tog initiativet första 15 minuterna och Värnamo stod för väldigt farliga kontringar. Därefter hade Värnamo ett svagt bollinnehav och fina attacker på kanterna men utan farligare chanser. Värnamo hade dock en väldigt farlig chans i första halvlek som Törnqvist räddade. Ganska chansfattig första halvlek.

Andra halvlek fortsätter på samma sätt. I 53 minuten passar Vaitsiakhovich till närmaste back vilken är Jeronimo som är vänd mot honom. Bakifrån kommer Alsanati i full fart som snor bollen och sätter den i mål 0 - 1 till Eskilstuna. Matchen är väldigt jämn där båda lagen kommer till farliga chanser. Tihi i AFC stod för riktig bra insatser i luftrummet. AFC kontrollerar matchen på slutet. Olyckligtvis skjuter Törnqvist bollen på en Värnamospelare och bollen studsar till Magashy som kvitterar i den 96 minuten.

En stark insats av AFC som var riktigt nära en seger!

Skribent:Gino Torlo